dijous, 13 de juny del 2013

Cases i Torres. Passeig Maristany


Can Maristany i porteria – Passeig Maristany, 2
1923 – 1925. El propietari era Don Francisco Maristany, també propietari dels terrenys del passeig, i I'arquitecte fou Bernardí Martorell. L'edifici és de planta rectangular amb coberta a vàries vessants i façanes de pedra vista irregular. La façana sud-oest té una galería poligonal d’una sola planta i terrassa superior també amb pedra vista irregular.
Fou el primer xalet que es construí a la zona del passeig.
Can Garcia Nieto (El robledal) – Passeig Maristany, 6.
Aprox. 1930. Residència de planta rectangular amb coberta a dues vessants. La façana principal té adossada un volum de planta baixa i dos pisos i és de pedra vista. Al davant de la casa hi ha una terrassa delimitada per una balaustrada de pedra. Fou el xalet on s'allotjà Juan Negrín, president de la república espanyola, durant la guerra civil.

Casa Ballvé (les Heures) – Passeig Maristany, 12
1957 – 1960. Autors J.A. Coderch de Sentmenat i Emmanuel Valls. Ens trobem davant d'una casa unifamiliar d'un sol nivell amb planta en forma de T que es troba dins la mateixa línia de composició de la casa Catasús de Sitges, realitzada pel mateix autor, però adaptada a l'ambient i clima d'alta muntanya. Els interiors van ser dissenyats per Antoni Milà i F. Correa.


Can Farrès (Vda. Vilella) – Passeig Maristany 17 – 19
1933 – 1936. El conjunt està format per tres edificis de pedra vista: la porteria, la capella i el claustre i l'habitatge principal. El claustre i la capella són una reinterpretació d'una construcció romànica barrejant peces orginals amb altres que les imiten amb una porta de fusta que sembla original. La casa és rectangular feta amb peces recuperades d'edificis antics. En destaquen, a la façana principal, una porta dovellada i finestres amb arcs lobulats gòtics-reinaixentistes.

Can Guasch i Porteria – Passeig Maristany 21 -23
1948 – 1950. Autor Raimon Duran i Reynals. L'edifici és de planta rectangular de dues plantes i golfes amb coberta a dues vessants i importants barbacanes que acaben les quatre façanes. El jardí va ser dissenyat per un arquitecte different.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada